Bemutatkozás

Kemény Noémi vagyok az Antaresi-Láng Kennel „gazdija”.

Igazából olyan, családi örökségként, hagyományként ragadt rám a kutya szeretete. Édesanyámtól tanultam el a „kutyaimádatot”, s tőle kaptam a magyar fajták iránti vonzalmamat is, bár eleinte mégsem ez mutatkozott meg fajtaválasztásomban.

Első, gyermekkori és homályos emlékeim a pulinkhoz, majd főbérlőnk tacskójához s egy nálunk rövid ideig megőrzésen lévő vizsla keverékhez vezetnek vissza, bár ekkor még nekem csak a „nyúzásos-játszós” rész jutott.

Később Édesanyámtól kaptunk nővéremmel közösen egy rövidszőrű magyar vizslát, Blökit, ő sajnos 5 hónaposan a szopornyica áldozata lett. Aztán jött Maci a kis keverék, 3 hétig volt velünk, aztán parvo-vírus legyőzte.

Ekkor Édesanyám arra az elhatározásra jutott, hogy ilyen fertőzött lakótelepen egy ideig nem lesz kutyánk.

Pajti

11 évesen hazaállítottam egy kb. 6-8 hetes fekete keverék, szuka kutyussal, aki szintén nem kerülte el a parvo-vírust, de Édesanyám áldozatos ápolása következtében túlélte! S ő, Pajti meghatározta további kutyás életemet. Szopó Béla bácsinál, majd Horváth Lajosnál őrző-védő munkakutyás lettem, Pajti jó alany volt ehhez. Jó ideig e „műfajnál” maradva Janette (ordas), Jessie (rajzos), és Zelma (ordas) németjuhász kutyáimmal folytattam az edzéseket. Velük szerelmesedtem bele a tenyésztésbe is.

Bécs-Budai Blanka “Jessie”

Janette első alomja 1991-ben volt, akkor született meg az Antaresi-Láng kennel.

Dömsöd-Kuti Tex “Janette”

Zelmával már átkanyarodtunk az agility sport felé is. Ekkor kaptam Fanny nevű ujfoundlandi szukámat. Őt is belekóstoltattam az agility világába, s a bemutató szintig el is jutottunk. A kutyák élete igen rövidke, hamar eltelik, így aztán Fanny néhány év után kutyatárs nélkül maradt. Vettem hát egy fekete németjuhászt, Cynthiát.

Lerakat-Uti Aliz “Zelma”

S ekkor Édesanyámmal egymásra néztünk: „hol a magyar fajta? Hát lett Panni, a rövidszőrű magyar vizsla szuka. S a szerelem itt folytatódott…. Panni utolsó ellésekor megtartottunk tőle egy szukát, Hangát.

Meisseri Yoga “Cinthya”

Aztán Fanny, Cynthya és Panni is itt hagytak bennünket.

Kispest-Kertvárosi Eyline Black “Fanny”

Míg Pannival inkább az agilitys kutyatábor erősödött, Hangával már a vizslák életét, a vadászatot céloztuk meg.

Vadászfai Legenda “Panni”

Az alapvizsgára felkészítésben és a vizsga eredményes letételéhez nagy segítséget kaptunk, és Hanga igazi vizslaként élvezi a vadászat gyönyörűségeit.

Most itt tartok: magyar vizsla, ujfoundlandi és németjuhász szerelem. S hogyan tovább? Jó kérdés. Hanga első „babái”  is megszülettek.

Antaresi-Láng Hanga

Egyszer talán beteljesül a gyermekkori másik szerelem is, s Hanga és én majd új társnak örvendhetünk egy fekete ónémetjuhászban és egy drótszőrű magyar vizslában.

2012. februárjában beteljesült az egyik álom: megérkezett hozzánk Csővárberki Jóság MANÓ, a drótszőrű magyar vizsla lány.

Csővárberki Jóság MANÓ

2015. június 15-én, megszülettek Hanga utolsó kölykei. S az egyik lány Menta nálunk maradt. Így lett 3 vizslalány a hű társam.

Antaresi-Láng Menta (jobb)

 

Vélemény, hozzászólás?